Sidst opdateret 2019-09-17
Alle varmemålere vi sætter op, er typegodkendte og verificerede på fabrikken. At en måler er typegodkendt betyder, at målertypen opfylder myndighedernes krav, og verifikationen angiver, at måleren er testet på et laboratorium og opfylder myndighedernes krav med hensyn til målenøjagtighed.
Du har altså en god sikkerhed for, at din varmemåler måler rigtigt, når den bliver sat op. For at sikre at målerne ikke kommer til at registrere forkert, fører vi løbende kontrol med målernes nøjagtighed.
Statistisk stikprøvekontrol
Alle målere inddeles i partier med ensartede karakteristika. Typisk vil et parti være på ca 120 – 150 målere. Når partiet har været opsat i max 6 år, vælges der ved tilfældig udtagning et antal målere til stikprøvekontrol. Der udtages ca. 10-15 % af partiet til stikprøvekontrollen. Alle varmemålere i stikprøven nedtages og erstattes af nye varmemålere, og de varmemålere, der er nedtaget, sendes til afprøvning på et akkrediteret målerlaboratorium, hvor deres nøjagtighed afprøves.
Resultatet af kontrolmålingen kan give 3 mulige resultater:
- Hele partiet kan forsat være opsat i 6 år, hvorefter der skal foretages ny stikprøvekontrol
- Hele partiet kan fortsat være opsat i 3 år, hvorefter der skal foretages en ny stikprøvekontrol
- Hele partiet skal udskiftes inden 1 år.
Resultaterne fra stikprøvekontrollen bruges således til at afgøre, hvornår de enkelte partier skal skiftes.
Tvist
Hvis du mener, din varmemåler måler forkert, kan du henvende dig til os og bede om at få testet måleren. Måleren bliver udskiftet og sendt til et målerlaboratorie, hvor målerens nøjagtighed kontrolleres.
Hvis målerens data ligger udenfor det acceptable niveau, betaler vi for testen, og vi regulerer naturligvis dit forbrug. Ligger varmemålerens nøjagtighed derimod indenfor det acceptable niveau, vil vi fremsende en regning på vores udgifter.